Det var nødvendigt for Glenn Bech at skrive Farskibet, som forventes at være på vej i fjerde oplag.
 
Men bogen har haft sin pris, lyder det fra forfatteren, som stiller op til endnu et interview, denne gang sammen med sin mor.
 
Vi mødes i Horsens, hvor historien om Glenn Bechs opvækst udspiller sig. I Lunden, et grønt område ved Horsens Kunstmuseum.
 
 
»Jeg har givet mange interviews i forbindelse med bogen, og alle journalister har spurgt ind til min mor,« siger Glenn Bech.
 
»Hvordan har hun reageret på bogen? Og hvordan er vores forhold i dag? Så det virker naturligt, at vi lader os interviewe sammen.«
 
Børn opfanger alt:
Senere samme dag skal Glenn Bech læse op på Horsens Bibliotek, og vi går med. »Jeg er blevet forvist til de bageste rækker,« siger moderen med et tilbageholdt grin. »Så kan Glenn bedre koncentrere sig.« »Ja,« svarer forfatteren, »da jeg læste op på Forfatterskolen, kunne jeg høre dig sidde og snøfte hele tiden, det var ret distraherende.« Moderen fortæller, at hun både græd og lo, da hun – over fire formiddage – læste sin søns roman. »Jeg kan genkende historien, og jeg kan genkende Glenns sprog, hans humor, men historien gør mig også ked af det. Jeg sagde aldrig til Glenn, at han skulle trøste mig, men det fik han nok en følelse af, at han skulle. Hver gang jeg gik ud på badeværelset for at græde, kom han listende efter et par minutter. Dengang troede jeg, at jeg kunne skjule min sorg, men det kan man jo ikke. Børn opfanger alt.«
 
En mor i forsvarsposition:
Moderen nikker: »Jeg var virkelig dårlig til at lytte uden at føle mig angrebet. Det har jeg lært nu. Gennem en masse sessioner ved en familieterapeut. Og gennem Glenns bog. Den proces, som vi har været igennem – og stadig befinder os i – kan jeg anbefale alle familier med problemer at tage fat på. Jeg har lært mit barn at kende på en helt ny måde.«
 
»Men der er et stykke fra at gå i familieterapi til at se sin indsats som forælder udgivet i bogform. Ville du ønske, at familiens historie var blevet i familien? «
 
»Nej, for jeg ved, at den bog har været helende for min søn.«
 
Bogen skaber splid i familien: At vi mødes i Lunden, skyldes ikke alene det gode vejr. Vi mødes ikke hjemme hos moderen, for hjemmet er sat til salg.
 
Ægteskabet med den nuværende mand, der også omtales i bogen, er slut, og efter interviewet skal Glenn Bech med ud og se på en ny lejlighed til sin mor.
 
»Bogen har kostet dig dit ægteskab?«
»Ja, det kan man godt sige,« lyder det fra moderen. Glenn Bech bryder ind: »Bogen har kostet meget. Den har splittet hele familien ad, der er dem, der er for bogen, og dem, der er imod den.«
 
»Farskibet udkommer i fjerde oplag om lidt, og den er sikkert allerede nået bredere ud, end du havde forestillet dig. Er der noget, du fortryder at have skrevet? «
Forfatteren holder en længere tænkepause. »Nej,« siger han så. »Bogen var nødvendig for mig at skrive for at få et normalt liv. Jeg fortryder ikke noget, men jeg overvejer at skrive teksten om og udgive den som den sidste bog i mit forfatterskab. Det er en bog, som jeg aldrig bliver færdig med.«

Læs resten af artiklen -her.-